Home :: Therapieën :: Gesprekstherapie

Gesprekstherapie

Soms zijn er momenten dat je behoefte hebt om met iemand te praten. Iemand die buiten je eigen kring van familie, kennissen, vrienden, collega’s enz. staat. Je hebt behoefte aan iemand die luistert, zonder vooroordeel, zonder oordeel maar wel met een mening. Veiligheid, onverdeelde aandacht, begrip… Als het voorgaande op jou van toepassing is, kan gesprekstherapie een uitstekende stap zijn naar duidelijkheid in hetgeen je bezig houdt, een plaats geven aan dingen die een stuk van je leven beïnvloeden, begrijpelijk maken van dingen die je niet kan plaatsen of gewoon “de dingen op een rijtje zetten”.

Wat de achtergrond ook is, een gesprek kan het begin zijn van het helen van wat beschadigd is, het kan je helpen om op een positievere manier te leven, problemen op te lossen en dingen aan te pakken waarvan je nu niet weet hoe je dat aan moet pakken.

Uiteraard wil ik graag je gesprekspartner zijn en blijven als we samen besluiten dat er een “klik” is tussen ons, we een goed gevoel aan ons gesprek overhouden en ik weet dat ik aan de oplossing van jouw specifieke vraag een positieve bijdrage kan leveren. In dat geval kunnen we samen op weg gaan.  Ik kan je uiteraard niet garanderen dat alle dingen die je bezighouden samen met mij opgelost zullen worden. Voor een heel scala aan problemen bestaan andere, uitstekende en gespecialiseerde therapeuten, psychologen, psychiaters, zelfhulpgroepen enz. Ik ga er dan ook van uit dat als ik het idee heb dat iemand anders dan ikzelf beter geplaatst is om samen met jou naar oplossingen te zoeken, je desgewenst zal helpen de juiste weg te zoeken. In dat geval kan ik als gesprekspartner een belangrijke bijdrage leveren aan de oplossing die je zoekt en je op weg helpen. Hetgeen overigens niet wil zeggen dat ik je laat vallen, integendeel. iedereen moet zijn eigen mogelijkheden en beperkingen kennen.

Het terrein waarop ik mij voornamelijk beweeg is de problematiek rond seksualiteit – en meer specifiek die van vrouwen – en alles dat daar zo’n beetje mee te maken heeft. Hierbij denk ik bv. aan misbruik, zelfbeeld, overgang, seks, vrouw-zijn. Daar waar yonitherapie voor jou geen optie is kan het open praten over deze zaken en samen zoeken naar andere inzichten en oplossingen erg helend werken. Daarbij kan de mening van een man (de ander die vaak aan de grondslag ligt van de problematiek) met kennis van vrouwen en vrouwenzaken, een enorme hulp zijn.  Elders op de site vind je daarover meer informatie.

BOEK EEN GESPREKSTHERAPIE: Je kan een gesprekstherapie sessie boeken via het reserveringsformulier.
TARIEVEN: Alle tarieven kan je op deze pagina vinden.