Home :: Therapieën :: Therapie op maat

Therapie op maat

blokje-015

Therapie op maat… eigenlijk is dat een beetje flauwekul. IEDERE therapie sessie, of het nu yonitherapie is of gewoon een gesprek, is eigenlijk een therapiesessie “op maat”.  Ik probeer altijd jouw wensen heel duidelijk te respecteren, jouw grenzen te leren kennen en vooral te leren wat goed voor je is. Op die manier is iedere therapiesessie een sessie op maat.

Ik bedoel er eigenlijk nog iets anders mee. Soms gebeurt het dat iemand met een heel specifieke vraag komt over een therapie (meestal yonitherapie) maar waarbij een heleboel persoonlijke wensen naar voren komen. Dat is bijvoorbeeld al heel duidelijk als er sprake is van een vrouw met bepaalde lichamelijke beperkingen en waarbij ik met een groot aantal speciale factoren rekening moet houden. Of iemand die op basis van wat achter haar ligt heel gedetailleerde wensen heeft wat betreft wat kan en wat voor haar niet kan om te zorgen dat er geen dingen gebeuren die zaken triggeren die ongewenst zijn. We werken in dat geval samen een “plan” uit waarbij we beiden heel duidelijk weten hoe we dingen gaan aanpakken, waar ik rekening mee moet houden enz.

Een heel mooi voorbeeld daarvan is een dame met een lichamelijke handicap waardoor ze zich heel moeilijk kan verplaatsen. Ik heb ook wel een beetje moeten “studeren” wat haar specifieke handicap teweeg bracht, wat ze waarschijnlijk wel en wat ze niet zou kunnen. Dat alles zou nog vrij gemakkelijk geweest zijn ware het niet dat ze in haar jeugd gedurende een twaalftal jaren misbruikt was door haar vader en “uitgeleend” was aan een aantal andere mannen. Geen mooi verhaal maar heel bespreekbaar voor haar. Uit haar verhalen werd mij ook duidelijk waarom ze een groot aantal “eisen” op tafel legde. Gelukkig, want als ik dat alles niet geweten had zouden het triggers kunnen zijn. Juist omdat we het allemaal heel open hebben kunnen benoemen en bespreken werd onze band alleen maar sterker en hadden we beiden het gevoel dat het zéker allemaal zou lukken. De hele correspondentie vooraf en een aantal Skypejes maakte dat we elkaar ook al “persoonlijk” kenden. Lang verhaal kort: de sessie bij haar thuis is een heel intiem, warm en vooral mooi gebeuren geworden. Al onze voorbereiding had als resultaat dat ze vrij gemakkelijk aan de sessie (van zes uur) kon beginnen en zich al snel veilig voelde. Haar handicap was wel eens lastig maar was totaal geen spelbreker, vaak was het gewoon niet aanwezig of konden we zelfs lachen om hetgeen gebeurde. Voor de eerste keer kon ze haar lijf totaal loskoppelen van haar handicap en gelukkig ook van haar jeugdervaringen. Ongelofelijk mooi om deze schitterende dame te zien ontdekken, ervaren en genieten. Haar moeder, die naar een vriendin was gegaan om ons niet te storen, huilde toen ze haar dochter achteraf terug zag: dochterlief straalde zoals ze nog nooit gezien had. Een heel mooi en intiem moment, een sessie om nooit te vergeten.

Een ander voorbeeld is een alleenstaande vrouw die geen zin had om haar verjaardag alleen te “vieren” en besloot dat bij mij te komen doen met een yonitherapie-sessie. Ze had een fles gekoelde cava, knabbeltjes enz. bij zich en we hebben er een gezamenlijke leuke avond van gemaakt, rekening houdende met haar speciale verjaardagswensen.

Als je ook bepaalde wensen hebt, welke dan ook, aarzel niet en durf die te uiten. Bespreek met mij wat voor jou belangrijk is. Maar wél onthouden dat aan de ene kant er niets gebeurt – in geen enkele therapiesessie – dat jij niet wilt, aan de andere kant ik ook geen dingen doe die ik niet leuk, aanvaardbaar enz. vind. Als we elkaars grenzen respecteren sta ik open voor van alles dat voor jou belangrijk is.

Gebruik het contactformulier om je wensen kenbaar te maken of om vragen te stellen.