Home :: Yonitherapie :: Vragen en Antwoorden Yonitherapie

Vragen en Antwoorden Yonitherapie

Hoe en wanneer kan ik een massage boeken?

Je kan een therapiesessie boeken voor iedere dag van de week, ook in het weekend. Sessies starten op zijn vroegst om 8:00 uur en eindigen uiterlijk om 24:00 uur. Er is geen meerprijs voor massages in het weekend of in de avonduren.
De menuoptie “Afspraak” brengt je bij een module waarop je zelf je afspraak kunt boeken, je kan zelf de datum, het uur en de soort therapie kiezen. Let wel op dat de boeking pas definitief is nadat we je de datum per email hebben bevestigd! Meer uitleg op de “Afspraak” pagina..

Hoe kan ik betalen?

Tijdens de massage kan je alleen cash betalen. In ‘noodgevallen’ is er op een 500 meter van het gebouw waar ik gevestigd ben een bancontact automaat. Je kan natuurlijk (tijdig!) vooraf betalen door overschrijving op mijn bankrekening of via PayPal. Mail mij even over afspraken hierover. TIP: betaal als je wilt voordat de massage begint, da’s prettiger dan achteraf te betalen als je nog een beetje “zweeft”….

Please………. Geen koude olie, geen koude massageruimte, ik hou van warmte!

Je vraag is al bij voorbaat beantwoord. De temperatuur van de massageruimte is normaal ongeveer 24-26 graden en de olie die ik gebruik is opgewarmd tot iets boven de 40 graden celsius! Lekker warm dus.

Ik ben erg gevoelig aan bepaald olie en toevoegingen.

Ik werk normaal uitsluitend met olie van hoge kwaliteit, zoals bv. zuivere zoete amandelolie. Meestal voeg ik aan deze olie een zuivere etherische olie toe, zoals bv. lavendel, patchoulie enz. Mocht je gevoelig zijn voor bepaalde olie, laat het mij tijdig weten en ik houd daar graag rekening mee.

Hoe kan ik jullie vinden? Ik ben onbekend in Antwerpen.

Als je met de auto komt stuur ik  je de nodige informatie hoe je mij kan vinden plus een plannetje hoe te rijden als je eenmaal in Antwerpen bent. Vanaf de autoweg tot bij mij is het pakweg nog geen 5 minuten, parkeren inbegrepen. Als je met de trein komt is het ook niet zo moeilijk. Voor het station stopt de bus die je tot op 2-3 minuten lopen van mij brengt.

Als ik namens mijn bedrijf een massage boek, krijg ik dan een factuur?

Natuurlijk. Geen enkel bezwaar en je ontvangt de factuur tijdig, daar je als bedrijf vooraf dient te betalen. Let er wel op dat je in je eigen boekhouding dit juist boekt, want de belastingcontroleur zal écht wel willen weten waarom je een massage in je bedrijfskosten zet….

“Nazorg”

Een yonitherapie kan in veel gevallen een heleboel emoties losmaken. Vaak meer dan je in je eentje kan verwerken of waarbij je van je partner minder begrip kan vinden dan je zou willen. Het is voor mij een normaal verlengstuk van een therapie-sessie: ik mail met veel van de vrouwen nog weken en soms maanden, soms bel ik eens op (uiteraard met haar toestemming) als het nodig is. Het is voor bijna iedereen een heel fijne ervaring om na zo’n sessie of tussen verschillende sessies in niet alleen gelaten te worden. Vaak blijkt ook dat een vrouw die puur voor de ‘fun’ kant van het hele verhaal bij mij was, na afloop ontdekt dat er een heleboel emoties en vragen loskomen die ze nooit verwacht had.
Ik laat je niet alleen, mail gerust, alles wat je mailt blijft strikt tussen ons en je krijgt zéker een eerlijk antwoord (maar soms moet je een paar dagen wachten…..). Je zal zien dat dit een passend gevolg is van de intense ervaring die je achter de rug hebt.

Kan ik éérst een gewone massage boeken om om het ‘uit te proberen’?

Ja. Indien je een volledige yoni-massage wilt maar eerst even wilt proberen of je je goed genoeg voelt bij mij, dan zijn er twee mogelijkheden: je boekt een ‘normale’ massage (absoluut géén yoni-massage). Indien je binnen één maand daarna voor een Yoni-Full (volledig) komt krijg je 30 euro korting als je eerst een gewone massage. Je kan van dit aanbod uitsluitend genieten als je een volledig nieuwe klant bent en het aanbod is ook slechts éénmalig.

Ik heb slechte ervaringen en wil voordat ik kom eerst eens met je kennismaken.

Geen enkel bezwaar. Dit gebeurt vrij regelmatig, zeker met vrouwen die min of meer ernstig beschadigd zijn. Je vertrouwen in mannen heeft in dat geval een fiks deuk gekregen. Daarom spreek ik in dat soort gevallen af op een neutrale plaats. Je kan dan achteraf, als je wilt, eens naar de massageruimte komen kijken, ik vraag -als dat voor jou van belang is- of mijn echtgenote thuis is. Jouw gevoel van veiligheid voor alles en ik ga zover als redelijk is om je te helpen je zo veilig te voelen als maar mogelijk is.

Als ik van alles over mijzelf vertel, blijft dat tussen ons?

Dat is vanzelfsprekend. Ik maak nagenoeg nooit notities en houd geen dossier van je bij. Dat heeft natuurlijk een nadeel: soms moet je mij even op weg helpen als ik bepaalde details over je niet meer weet. Maar ik kies voor deze manier om je privacy zo optimeel mogelijk te beschermen. Al hetgeen tussen ons gezegd wordt en wat er gebeurt blijft strikt tussen ons. Onder geen enkele omstandigheid komt hetgeen in vertrouwen gezegd wordt naar de buitenwereld toe. Hoewel ik niet tot een officieel zwijgplicht verplicht ben, handel ik daar toch naar: my lips are sealed!

Ik heb een mastectomie achter de rug, wat moet ik doen?

Als het over massage gaat staat niets je in de weg. Uiteraard zal het niet eenvoudig voor je zijn om voor een massage uit de kleren te gaan. We besteden samen dan ook voldoende tijd om te praten, elkaars vertrouwen te winnen. Van daar gaan we samen de niet gemakkelijke weg in en uit ervaring weet ik dat een yonitherapie sterk kan bijdragen aan het opnieuw accepteren van je andere (uiterlijke) lichaam, dat eigenlijk gewoon hetzelfde (innerlijke) lichaam is. Praat met mij!

Ik ben een beetje bang voor een yonimassage, ben ik wel veilig?

Natuurlijk ben je veilig. Uiteraard is dat hier gemakkelijk gezegd, maar als je écht twijfelt kan ik proberen je in contact (via email) te brengen met één of meerdere klanten zodat je het van een andere vrouw hoort. Tevens geef ik je als je boekt exacte coördinaten, telefoonnummers enz. door. Deze website is juist bedoeld om je zoveel mogelijk informatie te geven en het hele gebeuren zoveel mogelijk uit te leggen, zodat je weet wat je te wachten staat.

Ik wil samen met een vriendin komen, als een soort veiligheid. Kan dat?

Uiteraard. Voor mij geen enkel probleem. Licht mij wel tevoren in en ook: maak mij duidelijk -als dat kan- waarom. Mogelijk kan ik je helpen buiten de aanwezigheid van je vriendin extra veiligheden voor jou te voorzien.

Ik heb geen veilig gevoel om bij een ‘man alleen’ voor massage te komen.

Ik kan dat begrijpen. Het is altijd goed om geen onnodige risico’s te nemen, zéker niet bij massages. Ik kan natuurlijk bij hoog en bij laag beweren dat je veilig bent…. Correspondeer eens met een klant van mij. Is dat écht niet genoeg dan maken we een afspraak op een moment dat ik zeker weet dat mijn echtgenote ook thuis is. Of neem een vriend, vriendin of partner mee. Eerst eens komen kennismaken? Dat kan zonder kosten, in mijn praktijk of op een neutrale plaats.

Ik ben gewoon bang, hoe pak je dat aan?

Rustig, voorzichtig. We doen alles heel rustig aan. Ik geef je alle tijd, op JOUW tempo, om het nodige vertrouwen te krijgen om weer een stapje verder te gaan. Er is geen haast, bij niets, en niets moet. Zeker als ik merk dat je nog niet helemaal ontspannen bent, zal ik daar op alle mogelijke manieren rekening mee houden. Als je het moeilijk vindt om al snel uit de kleren te gaan, dan wordt daar natuurlijk rekening mee gehouden. Dit is voor iedereen anders. Dus overleg ik wel met jou hoe we dat aanpakken en zal ik ook extra goed je reacties in het oog houden. Als je dat wilt zal ik steeds, als er iets nieuws gebeurt – wat dan ook – steeds je toestemming vragen of je tevoren waarschuwen en/of je uitleggen wat er gaat gebeuren. Ik werk voor het grootste deel met vrouwen met een beschadiging dus weet zéér goed hoe moeilijk het kan zijn.

Ik ben seksueel flink beschadigd. Kan je mij helpen?

Ik hoop het. Ik kan je geen zekerheden verschaffen, ik ben absoluut geen ‘wonderdokter’ (en geen dokter!) en verricht ook geen wonderen. Ik heb al wat langer een aantal vrouwen in mijn klantenkring met achtergronden als incest, seksueel geweld enz. Een moeilijk onderwerp, maar met veel praten, voorzichtige massages enz. kunnen we samen stelselmatig terrein terugwinnen en hen weer om laten gaan met hetgeen achter hun ligt en helpen verder in vrede te leven met hun lichaam. Vooraf hebben we de nodige gesprekken: ik begin zeker niet aan zoiets als ik niet het sterke gevoel heb iets zeer positief te kunnen doen. We gaan de moeilijke weg samen en je zal merken dat mijn betrokkenheid groot en intens kan zijn. Kan, want ik kan alleen iets als we het samen kunnen doen.
In de loop van de jaren heb ik bijzonder mooie dingen meegemaakt met vrouwen met een beschadiging, écht heel belangrijke resultaten kunnen boeken. Kom gerust (gratis) eens babbelen, desgewenst op neutraal terrein.

Ben je getrouwd, weet je vrouw wat je doet?

Ja. Gelukkig getrouwd met een schat van een vrouw, mijn maatje, mijn liefde. En ja, ze weet héél goed wat ik doe -hoewel de details tussen mij en mijn klanten blijven- en nog beter: wat ik vooral niet doe. Ze staat er achter omdat ze al veel keren heeft kunnen zien wat de prachtige effecten zijn van YoniTherapie. Soms leest ze ook emails mee die ik ontvang nà de massages. Zonder die openheid kan ik nooit doen wat ik doe.

Hoe kan ik duidelijk maken wat voor mij belangrijk is?

Ik nodig je uit om tevoren zo uitgebreid als je zelf wilt via email vragen te stellen en over jezelf te vertellen. Op die manier kan je ook duidelijk maken wat voor jou belangrijk is en niet, wat er achter je ligt, wat je verwachtingen zijn enz. Je krijgt van mij normaal altijd binnen 24 uur antwoord. Zo kennen we elkaar al een beetje als je voor de massage komt en kan ik beter inspelen op jouw wensen.

Als het mij toch niet bevalt, kan ik dan stoppen?

Natuurlijk. Het laatste wat je moet doen is een (yoni)massage tegen je zin doen. Bijna iedere massage begint met een soort ‘introductie-massage’ om je de gelegenheid te geven om te stoppen. Je voelt dan zelf wel of je verder wilt gaan, of je je veilig kan voelen. Ik vraag dan ook aan je of we doorgaan. Is het antwoord nee dan stoppen we, je kleed je aan en gaat zonder noodzakelijke uitleg weg. Je hoeft dan ook niets te betalen (*). Is het antwoord ja dan gaan we door. Je kan dan natuurlijk altijd nog stoppen, maar dan ben je toch de normale prijs én eventuele verplaatsingskosten verschuldigd.
(*). Uitzondering: indien in de prijs verplaatsingskosten zijn begrepen (dus ik mij verplaatste naar een door jou gekozen locatie) dan betaal je bij stoppen  altijd de voorziene verplaatsingskosten plus 50 Euro.

Masseer je ook mannen of koppels?

Ik masseer uitsluitend vrouwen. Als er een koppel komt wordt uitsluitend de vrouw door mij gemasseerd. Wél zal ik de partner helpen om ook zijn eigen vrouw te leren masseren, indien gewenst.

Is de masseur tijdens de yonimassage zélf ook naakt?

Nee. Ik ben gekleed in broek/short en t-shirt. Dat is ook niet noodzakelijk; ik bewaar altijd een afstand, noodzakelijk om je een onvoorwaardelijk veilig en vertrouwd gevoel te kunnen geven.

Moet je geschoren zijn voor een YoniMassage?

Nee, dat moet niet. Maar de mening van mijn klanten is dat het over het algemeen wel prettiger is. Maar er is geen enkel bezwaar tegen haar. Stoppeltjes ga je zelf als niet prettig ervaren. Je kiest maar wat voor jou het prettigste is, want daar gaat het toch om?

Ben je gediplomeerd of zoiets?

Ja, ik heb een officiële (Belgische) massage opleiding gevolgd en ben gediplomeerd en ook heb ook enkele bijscholingen gevolgd.

Zijn de Yoni Massages gebaseerd op Tantra?

De yonimassages zijn gebaseerd op eigen ervaringen, yonimassages vinden hun oorsprong in Tantra. In de vorm zoals ik die nu toepas is er wel een (verre?) link met Tantra. Ik heb de basis die ik geleerd heb langzaamaan aangepast aan mijn eigen manier van werken, mijn eigen ervaringen. Als het over ‘beschadigingen’ gaat kan ik terugvallen op levenservaring en ervaring met klanten…. En ik pas de yonimassages natuurlijk ook steeds aan rekening houdende met de vrouw die gemasseerd wordt.

Ik wil een partnermassage, alleen mijn partner is geen man maar een vrouw….

Ik zie geen enkel bezwaar. Het hele verhaal bij de massage blijft hetzelfde: de dame in kwestie moet er geen problemen mee hebben dat haar vriendin’s yoni gemasseerd wordt. Indien jullie dit graag willen kan je vriendin meemasseren en ook later de massage van mij overnemen. Moet ik nog zeggen dat JIJ beslist? En wil je vriendin ook gemasseerd worden? Gewoon even vragen en dat kan.

Wat gebeurt er allemaal tijdens een yoni massage?

Elders op de site kan je beschrijvingen vinden van de verschillende massage sessies en reacties van klanten. In de praktijk kan het wat afwijken van hetgeen je daar leest, zie het echter als een globale beschrijving. Afwijkingen kunnen er ook zijn omdat je speciale wensen hebt, bepaalde dingen wilt of juist niet wilt.